21.07.2020

SpaceX Tarafından ISS'e Gönderilen NASA Astronotlarının Geri Dönüş Tarihi Belli Oldu!

30 Mayıs 2020 tarihinde SpaceX'in Falcon 9 roketi ile uzaya fırlattığı Crew Dragon ekibi Chris Cassidy ve Bob Behnken'in dönüş tarihi 2 ağustos olarak açıklandı.


30 Mayıs günü, ABD merkezli özel uzay şirketi SpaceX, NASA ile yaptıkları ortaklık kapsamında iki NASA astronotunu Uluslararası Uzay İstasyonu'na başarıyla götürdü. Aynı zamanda özel bir şirketin ilk defa uzaya insan götürmesiyle bir ilke imza atan SpaceX, astronotları uzaya götürdüğü Falcon 9 roketiyle geri getirecek. 

Roketin Dünya'dan kalkmasıyla beraber 24 saat sürecek Demo-2 isimli görevin tarihi ise tam olarak net değildi. SpaceX ve NASA, Demo-2 görevinin kapsayacağı sürenin 30 gün ila 119 gün aralığında olduğunu söylemişti. Ancak 19 Temmuza'da, SpaceX tarafından gönderilen NASA astronotlarının Dünya’ya dönecekleri tarih açıklandı.


NASA Başkanı Jim Bridenstine'in attığı tweete göre Crew Dragon ekibinin dönüşü 1 Ağustos 2020 tarihinde başlayacak. Toplam 1 gün sürecek bu görevin eğer hava koşulları yerinde olur ve ertelenmezse, 2 Ağustos tarihinde başarıyla gerçekleşmesi bekleniyor. 

Astronotların dönüşü yine aynı Falcon 9 roketiyle ve Crew Dragon Kapsülüyle gerçekleşecek. Kapsülün atmosfere başarıyla girmesiyle beraber paraşütleri açılacak ve Atlantik Okyanusuna yavaşça inişini gerçekleştirecek.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder